2015/03/17

Nyolcas

A tizenkettedik fejezet történései, avagy nemi erőszak.


Tizenkettedik fejezet:

Ha én valami újjal találkozom, ami kiakaszt, akkor se megyek futni. Főleg nem magamtól. De ezek szerint az Alárendeltekről való olvasmányai „megmozgatták”. (Úgy, hogy eddig a testmozgás gondolata is borzasztotta.) Hölgyeim! Ha fogyni szeretnétek, olvassatok BDSM cikkeket a neten! Garantáltan futni akartok tőle…

Szóval. Most olvasta ezt az „undorító dolgot”, amitől szinte azonnal futni támadt kedve, holott élete eddigi huszonegy évében sosem akart, majd elgondolkodik rajta, hogy „szexre kényszerítse” Greyt… Nem azért probléma ez, mert nem hiszem, hogy sikerülne neki, ki van akadva. Egy olyan dologra, amire Christian akarja rávenni, és, ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogyan tudná megmondani neki, hogy bocs, ez neki nem megy, meg akarja fektetni… Aki talál benne logikát, kitüntetem.

Utánanéztem Snow Patrolnak. Nagyon sok banda/szólóénekes száma düböröghet a füledben. Az övéké nem. Ami nem baj. Csak ne próbálja úgy eladni, mintha valami kemény rockot hallgatna.

Oké, itt van egy gondolat: „Talán tárgyalnom kéne vele. Sorról sorra végigmenni azon a nevetséges szerződésen, és megmondani neki, mit találok elfogadhatónak és mit nem.” IGEN! Ezt kéne tenned! Ez a lényege! Még ő is mondta, hogy ezt kell tennetek. Basszus Christian Grey mondta, hogy nézd át és MEGBESZÉLITEK. Tedd azt!

Oh, bazdmeg tovább olvastam. Csak egy mondatot. Csak egy, elcseszett mondatot.

„A kutatásaim azt mondják, ez jogilag nem betartható.”

HOGY MI?! Nem, nincs az az Isten, hogy nekem be tudod mesélni, hogy egy BDSM kapcsolatban, akár szerződést írtok alá, akár nem, jogilag bármi is tiltaná a kompromisszumokat!

De tudjátok mit? Megkérdezem. Századjára.

Tudom, hogy ti nem írtatok alá szerződést, de, ha mégis tennétek, jogilag betartható lenne-e az alku a szerződésen belül?

Mylord: „Ez első sorban attól függ, hogy mi állna a szerződésben.
De én úgy gondolom, nincs az a személyes jellegű kapcsolat, amit szerződéssel meg lehetne határozni. Üzleti jellegűt, azt lehet.
Oké, én ezzel a naplóval szinkronban olvasom a Szürkét, szóval most konkrétan a könyvet fogom kommentálni.
Nyilvánvaló, hogy Grey úgy próbálja kezelni az egész viszonyt, mint üzletet. Ehhez stílusában passzol a szerződés. Tudtommal tényleg van olyan, hogy szexuális szolgáltatásokról, és az érte járó ellenszolgáltatásokról szerződést írnak. Ez tehát, nem egy személyes jellegű kapcsolat, hanem üzleti. Semmi gond. Minden stimmel.
A dolog látszólag ott kezd problémás lenni, hogy Grey megpróbálja elmismásolni a kapcsolat üzleti jellegét a "mit teszel te velem?'" című kamudumával. Miért? Mert a szemérmes szűzike, Ana (akinek az Egy Tiszta Nő a központi olvasmánya, jézusom...), még nem áll készen arra, hogy szembenézzen azzal, hogy prostituálja magát. És ők ezt mindketten tudják.
Ez manipuláció? Színtiszta. De szokatlan, vagy különleges? Egyáltalán nem. Személyesen ismerek "diáklányokat, akik támogatót keresnek". Az egyik szóról szóra ugyanígy járt, illetve ugyanígy csinálta. Könnyű elhessegetni a kérdést, hogy "akkor én most prosti vagyok?", ha valaki azt suttogja a füledbe, hogy nem-nem, csak különleges vonzalom van közöttetek, és ő ezért szeretne támogatni mindenféle módon, mert megengedheti magának. Miért is ne adhatna, ha van miből.
Na, lányok! Máris nem olyan szörnyű, mi? (Oké, azt elismerem, hogy Ana nem a pénzért csinálja. Ő csak simán egy hülye fatraktor, hogy belemegy.)”

Petcat: „A jog elég kétélű fegyver, ha valaki elég jól ismeri, meg tudja úgy írni a szerződést, hogy betartható legyen és ne is tudjanak belekötni. De személy szerint badarságnak tartom. Ha valaki nem akar valamit az úgy is talál kiutat, szerződés ide, vagy oda.” 

Yvaine úrnő: „Nem tudok róla, jogilag érvényes lenne ez, tekintve, hogy a törvény szemében a bántalmazás úgyis bántalmazás, mindegy milyen köntösben. Upsz.”

Oké, ezen kiakadtunk, lenyugodtunk, mehetünk?

NEM! Attól, mert „elcsábítanak” kamaszkorodban, nem leszel domináns. Se egy manipulatív seggfej. Így van gyerekek, ha szexeltek valakivel huszonegyedik születésnapotok előtt, akkor sérültek lesztek. Baromság! Most mondhatnátok: „ De te is szűz vagy nem?” De. De nem azért, mert tudtam, hogyha lefekszem valakivel korábban, akkor faszfej leszek, hanem azért, mert nem volt hozzá megfelelő partner. Nem érdekel, és senkit sem kéne, hogy érdekeljen, hány éves vagy, amikor először lefekszel valakivel, ha mindketten akarjátok és mindketten élvezitek. Akár tizenhárom éves vagy, akár harminchárom. Attól válhatott-e ilyenné, hogy az első barátnője verte? Persze. De ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve egy megmentendő hercegkisasszony.

Na, végre! Legalább megbeszéli vele. Legalábbis meg akarja. Kezdem kínosnak érezni az ilyen örömteli kirohanásaimat, mert általában hamar letöri egy közeli jelenet.

Ez gerinctelen volt. Lassan kezdem azt hinni, hogy ebben a könyvben Greyt kéne áldozatnak kikiáltani. Persze, egy erőszakos fasz, de ez gusztustalan volt Anastasia.

Ana most tényleg küldött egy e-mailt annak a faszinak, akivel össze akar jönni, arról, hogy nem akarja látni többet?! Egyrészt: e-mail?! Másrészt: van egy határa az „elérhetetlennek”. Például, ha már háromszor megvoltál neki, akkor ne játssz vele ilyen játékokat. Másrészt ez egy olyan játék, aminek több mint egy visszája is lehet. Egyrészt komolyan vesz, és azt mondja, hát akkor ennyi volt. Másrészt nem vesz komolyan, de akkor később sem fog, amikor te már komolyan gondolod. Harmadrészt, ha komolyan is veszi, de kiderül, hogy vicceltél, az összes létező hitelességed elvész. Hogy lehet valaki ennyire kicsinyes?

LEHET, HOGY GREYNEK NINCS HUMORÉRZÉKE, DE NEM VÁRHATOD EL TŐLE, HOGY VICCESNEK TALÁLJA, HOGY E-MAILEN KERESZTÜL SZAKÍTASZ VELE! Neked nincs humorérzéked.

Istenem, miért Grey a legnormálisabb karakter ebben a könyvben? Hogy lehet, hogy ebben a könyvben a pszichopata seggfej az egyetlen, akinek legalább van szociális érzéke? Hogy?!

Szóval Grey azt tette, ami ebben a helyzetben logikus. Elment, hogy személyesen beszéljék meg a dolgot. Mondjuk elfelejtett szólni Anának, hogy lehet, átugrik hozzá. Esélyt sem adott neki arra, hogy összeszedje magát, vagy a gondolatait, vagy egyáltalán nemet mondjon. Ráadásul a nélkül ment be hozzá, hogy Ana észrevette volna… KATE MEG MI A SZENT SZARNAK ENGEDTE BE?! Meg se kérdezte Anát, hogy tudja-e, hogy itt van a faszija, akiről nem szólt, hogy jön! Csak úgy beengedte. Gondolkodj már asszony!

Oké, Ana fenyegetve érzi magát. Nem akarom hallani az ellenérveket, „KIUTAT” keres! Olyan, mint egy sarokba szorított állat.

Oké. Grey most vált a közepesen fenyegetőből, egyenesen ijesztővé. Ennyire pszichopatán nehéz lehet lereagálni ezt. Pajkosan mosolyog. Amikor megsértve és/vagy elhagyva kéne éreznie magát. Ráz a hideg. Vagy huszonnyolc fok van a szobámban.

Oké, ezt fordítói hibának titulálom, de muszáj kiemelnem: HOGY TUDSZ A SAJÁT AJKAIDRA MEREDNI?! Nevetnék, ha nem félnék még mindig Christantől.

Megjegyzés, mint valaki, akinek sokszor nem értik a szarkazmusát: mindig segít, ha elmondod, hogy vicceltél, amikor valaki megsértődött, azon, amit mondtál. Lehet, hogy utána hülyének néznek, de még mindig jobb, mintha seggfejnek.

A Biblia a legismertebb könyvek közé tartozik a Földön. Igen, még ennél a …-nál is ismertebb. Nem hiszem el, hogy létezik valaki, aki operát hallgat és emellé, ne tudná, mit jelent „ismerni” valakit bibliai értelemben.

Most közölte veled e-mailen keresztül, hogy „eleget látott” és örül, hogy megismerhetett. Ezek után te rámászol? Egyre inkább az az érzésem, hogy a nők igazából nem kiismerhetetlenek és nem utasítanak vissza férfiakat csupán játékból, hanem szimplán csak a férfiak nem vették soha komolyan a nőket. Igen, tudom, hogy ebben a jelenetben Ana játszott vele. De, ha kérdés nélkül felételezi, hogy ez volt a helyzet, akkor az régen rossz. Legalább kérdezné meg, és utána másszon rá. De meg se kérdezi, hogy „hé, komoly?” Csak feltételezi, hogy őt úgyse utasítaná vissza senki. Be kéne ajánlani egy terápiára Vanessa Iveshoz. Dorian Grayt (hah!) is milyen szépen helyben hagyta. (Nézzetek Penny Dreadfult. Lassan átmegyek sorozatajánlóba.)

Belső istennője most emlékeztetett Taurielre Hobbit második részéből, és ettől még jobban utálom. Ne világíts. A tündéknek sem áll jól.

"Tudd a különbséget
Egy szó meg tud állítani egy BDSMjelenetet
Ezer szó sem fog megállítani egy erőszakot"


Most mondta neked, hogy „ne”. Megpróbált „odébb rúgni”. És erre te azt reagálod:

„Ha rúgkapálsz, megkötözöm a lábadat is. Ha zajt csapsz, Anastasia, kipeckelem a szád. Maradj csöndben. Katherin valószínűleg odakint hallgatózik.”

SIKÍTS TE SZERENCSÉTLEN!

Hogy?! Hogy tekintheti ezt bárki romantikusnak?! És vannak emberek, akik ezt nem tartják ijesztőnek?! Nem tartják ijesztőnek, hogy ez egy romantikus könyvnek van titulálva?! Nem tartja ijesztőnek, hogy az egyetlen, még csak nem is őrültnek, csak sérültnek hívott karakter kizárólag Grey?! Aki ilyet csinál!

ÉS MÉG MINDIG ÚGY GONDOLJUK, HOGY ERRŐL NEM KÉNE BESZÉLNI?!
Ha így folytatjuk, én is elmegyek futni.

MÉG NEM ÍRTA ALÁ A SZERZŐDÉST! SEMMILYEN FORMÁBAN NEM EGYEZETT BELE A JÁTÉKAIDBA! Innentől kezdve titulálom nemi erőszaknak a dolgot. Nem érdekel, hogy nem ellenkezett tovább. Egyszer is elég kéne, hogy legyen. Ha nem az, az régen rossz, most meg egyenesen katasztrófa.

Az egész egyébkén lehetne izgató. De már túlságosan felbasztam az agyam rajta. Már késő. 

Esküszöm, élvezném ezt a jelenetet, ha nem akarnám éppen felgyújtani a könyvet.

Wow. Oké, ha valaki rendelkezik azzal a képességgel, hogy a behatolás pillanatában, majd onnantól kezdve másodpercenként, majd parancsszóra el tudja érni, hogy elmenjek, jelentkezzen. Christian Greyek kíméljenek. Inkább enélkül halok meg. (Biztos vagyok benne, hogy mondjuk egy telepata meg tudná csinálni… Nem akar valaki X-men fanfictiont írni?)

Én nem megsebezni akarom Christian Grey egóját, hanem porig égetni. De az agresszív cselekedet lenne. És én köztudottan zen vagyok…

Oh, szóval az a magyarázat, hogy Grey azért nem szereti, ha hozzáérnek, mert az a Mrs. Robinson bántalmazta kicsiként…

GREY LENNE CSALÓDOTT, HA ANÁNAK NEM LENNÉNEK GONDJAI AZ AJÁNLATÁVAL! Ana basszus, téged még egy kétéves is meg tudna erőszakolni, anélkül, hogy észrevennéd.

Rájöttem. Igazából azért nem tekintik nemi erőszaknak, mert Anának orgazmusa van közben. Huhh.

„An involuntary orgasm which happens as the result of forced sexual contact, such as during rape or sexual assault, can often be associated with feelings of shame caused by internalization of victim-blaming attitudes. The incidence of those who experience unsolicited sexual contact and experience orgasm is very low, though possibly under-reported due to shame or embarrassment. Involuntary orgasms can happen regardless of gender.”

Csak angol Wikipedián találtam róla bármit is, mert magyaron csak a testmozgás közbeni önkéntelen orgazmusról írnak… Angolul nem, vagy kevéssé tudóknak: összefoglalva annyi, hogy önkéntelen orgazmus előfordulhat nemi erőszak közben is, annak ellenére, hogy az illető nem évezi a dolgot (bár ritkának tekintik, nem igazán lehet számszerűen felmérni, mert az áldozatok félnek, hogy rájuk fogják, hogy igazából élvezték a dolgot, és csak unalomból kiáltanak farkast.)

Tisztában vagyok vele, hogy Ana élvezte a dolgot. Pontosan ez a baj. Nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor valaki, aki elől menekülési utat keresek, mert sarokba szorítva érzem magam, rám mászik kérdés, kérés nélkül, kikötöz, majd, amikor ellenkeznék, megfenyeget, és én még élvezzem is. Mondhatnátok, hogy Grey tudta, hogy Ana nem gondolta komolyan az e-mailt, és én is gondoltam rá, de az egész akció közepén, amikor Ana bevallja, hogy tréfa volt, Christian még „fenyegetőbb” lesz. Másrészt meg mondja meg nekem valaki, hogy mégis, honnan a jó Istenből tudta Christian, hogy az csak egy tréfa volt?! Ana semmi jelét nem adta, ráadásul pont arra várt választ, hogy Ana hajlandó lesz-e vele maradni, vagy sem. Annak az esélye, hogy Ana élvezni fogja, kisebb volt, minthogy megnyerjem a Lottót (nem Lottózom).

MOST VALLOTTA BE NEKI GREY, HOGY AMIKOR ODAMENT HOZZÁ, AZT HITTE NEMET FOG MONDANI NEKI! Ezt nekem senki ne is próbálja meg kimagyarázni.

Nem akadok ki még egyszer azon, hogy még most is találkozgat Mrs. Robinsonnal.

„Baj, hogy nem tudsz kivel beszélgetni az alárendelt életről? Bemutassalak egy exemnek?”  Grey annyira beszél nőül, mint én Klingonul.

Legalább kirakja a házból. Köszönöm. Ez jól esett. Bár Anát legalább annyira rühellem, mint Christiant, ez kellett.

Remélem Kate a rendőröket hívja.

„Most egyszerű tartálynak érzem magam, üres edénynek, amelyet kedvére tölthet meg.” Rémes megfogalmazás, még rémesebb jelentés.

Nem Kate. Ha valaki egy olyan e-mailre, amiben azt írják, hogy nem akarják őt többé látni, félórán belül személyesen megjelenik a szobájában, az nem azt jelenti, hogy odavan érte, hanem azt, hogy kurvára nem érdekli, hogy mit akar a másik.

„- A szexet használja fegyvernek.
- Alávetettségbe kényszerít?”

IGEN!

„Kate egy normális férfit talált magának, és boldognak látszik.” Lehet, neked is a nyomdokaiba kéne lépned.

Az nem érdekel, Grey még e-mailen keresztül is tud paraszt lenni, de:

„Hogy képes akkor is megfélemlíteni, amikor majdnem tíz kilométerre van?”

Kommentálnom kell?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése